Verslag Ontbijt Netwerk Evenement Chateau Marquette Heemskerk

Vroeg was het, op 10 september 2018. Om 08.30h werden we verwacht bij Chateau Marquette voor een overheerlijk ontbijt, rondleiding en aansluitend netwerken.
Zo vroeg dat de meesten met kleine oogjes binnenkwamen, maar bij het zien van de overdadig gedekte tafel werden diezelfde ogen zo groot als schoteltjes.
Heerlijke broodjes, scrambled eggs, gekookte eieren, spek, yoghurt, fruit salades en nog fijnere fruit bakjes, warme broodjes en verse jus, koffie en thee. We kregen het gewoon niet op.
Met volle magen werden we vervolgens rondgeleid door dit schitterende pand. Rond 1250 verscheen het eerste slot, daarna nog vele malen verbouwd, geplunderd, verwoest en uitgebrand. In 1828 werd het kasteel nog eenmaal ingrijpend veranderd en volgestopt met alle kunst uit Slot Assumburg en dat maakt dit kasteel zo bijzonder want het zit tjok en tjokvol met kunst uit allerlei eeuwen. Zo vol dat je in het restaurant gewoon naast een wandschildering uit 1800 zit te dineren.

Sinds juli 2018 heeft Chateau Marquette of Chateau Heemskerk, zoals het ook wel eens wordt genoemd; een nieuwe eigenaar. En daar kan het oude kasteel heel blij mee zijn want er staan grote en broodnodige renovaties op het programma. Deze moeten de komende jaren het kasteel weer in haar oude glorie herstellen. Als het af is komen wij het uiteraard graag bewonderen.

Tijdens de rondleiding en daarna uiteraard goed genetwerkt en ideeën uitgewisseld. Verder werd er meegedacht met de sales manager Jan Willem Nienhuys van het chateau over de mogelijkheden die het chateau kan bieden aan bruidsparen. Met het binnenkort te renoveren hotel wat gelegen is naast het kasteel zijn de keuzes eindeloos.

Dank voor het overheerlijke ontbijt Jan Willem en Erik Kuiper – van den Berg. De mooie verhalen over het kasteel en de kunstwerken blijven nog lang hangen terwijl we om 11 uur naar onze volgende afspraken rijden. Een fijn en nuttig begin van de dag!

 

Credits foto: PHTGRPHR

Geef een antwoord