Verslag Netwerk Borrel Apollo Hotel Vinkeveen

Wat stond hier vroeger dan? ” Een heel lelijk, oud, vergaan hotel-achtig ding. ”
Wat staat er nu dan? ” Een spierwit vierkant gebouw, die grappig genoeg de naam ‘Black Box’ heeft meegekregen ”

Maar hoe groot is de verrassing als je eenmaal binnen bent.
Misschien nodigt een hotel in eerste instantie niet uit om te gaan trouwen; bruidsparen willen immers altijd een ‘idyllisch plaatje’. Maar waar dit hotel aan de voorkant strak en recht is, zo anders is de achterkant.
Vanaf een bijzonder mooi en groot terras kijk je zo uit over de schitterende Vinkeveense Plassen en de dobberende sloepen nodigen enorm uit om het water op te gaan.
Op het nu nog kale grasveld wordt aankomende zomer een heus strand gebouwd inclusief wit zand, prieel, beach bar en nog meer moois. Hier je trouwgeloften uitspreken is dan ineens wel heel aantrekkelijk!
De Black Box is voor de zaal wel een goede benaming; groot, zwart en leeg. Maar oh wat valt hier veel van te maken in je eigen stijl, smaak en grootte. Dé ideale locatie voor je borrel, diner en feest.

De buren zijn het bekende restaurant The Harbour Club, en dat eten gaan wij natuurlijk proeven, maar ook de eigen keuken zorgt voor culinair genieten.

We worden verwelkomd door een heuse Bloemen dame die later nog voor een verrassing gaat zorgen. Bart van Liefland verzorgt de muzikale noot tijdens deze borrel en langzaam druppelen de leveranciers binnen. Sommigen voor het eerst, anderen zijn trouwe netwerkers.
Na een korte intro door Liz van de Lande, waarin zij alle leveranciers die hebben bijgedragen bedankt én nog even benadrukt wanneer de volgende borrels zijn, alsmede dat de AVG wet er nu ECHT aankomt geeft zij het woord aan Denise van der Staaij van communicatie bureau 7 Etoiles.

Denise vertelt kort over de aanloop en de status van de screening voor Het Keurmerk Trouwen; zij roept ook op om vooral te melden wat niet zou mogen ontbreken in de screening en of men nog aanvullende ideeën heeft.

Na Denise is Arjan de Ridder aan het woord. Arjan is de hotel manager van Apollo Hotel Vinkeveen en vertelt kort over de bouw, de gedachten en vooral de plannen van Apollo Hotel Vinkeveen. Hierna krijgen we in 4 groepen een rondleiding door het pand. Veel interessante informatie over mogelijkheden, prijzen en aantallen. We lopen via de tuin, het terras en de vergaderzalen door naar het hotel en restaurant The Harbour Club. Er worden ons 2 type hotelkamers getoond; de suites zijn helaas allemaal bezet, maar de standaard en Deluxe kamer geven al een goed beeld van de sfeer en luxe producten.
Bij het betreden van de Deluxe kamer is ineens duidelijk waar het bloemenmeisje is gebleven en menig leverancier schrikt omdat ze denken dat de kamer bezet is door een hotelgast; leuk geintje ;-)

En dan gaan we varen! Heerlijk een half uur op het water, ingepakt in warme jassen en onder dekentjes maken we een mooi rondje over de Vinkeveense Plassen. Dank Coen van den Heuvel van Amsterdam Yachts voor dit ontzettend fijne ontspan momentje.

Amper voet aan wal worden we bedolven onder lekkers; oesters, sushi, soepje, kipnoedels en we sluiten af met een goudgele crème brûlée. Wat een overheerlijk walking dinner. Inmiddels is de DJ vervangen door een heuse band “TWQ” en hoewel het heel soms een beetje te luid is om goed te kunnen netwerken veranderd het wel meteen de sfeer en laat de Black Box duidelijk zien waarvoor hij is gebouwd; geluid!
Ondanks de live muziek is de akoestiek zo goed dat je elkaar nog redelijk goed kunt blijven verstaan; best knap in zo’n enorme zaal.

Het einde van de avond is in zicht; om half negen ontvangen we bij vertrek nog allemaal een mooie goodiebag met daarin de net nieuw geprinte brochure, snoepjes en gelukspoppetjes. Verwend tot op het bot!

Dank aan allen die deze borrel mogelijk hebben gemaakt en dank aan Jacqueline Dersjant van PHTGRPHR voor het maken van de geweldige foto’s!

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/102061356439780841888/albumid/6550944748223381777?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Geef een antwoord