De nieuwe AVG wet; waar moet je op letten.

Officieel ingegaan op 25 mei 2016, maar hij wordt van kracht op 25 mei 2018. Veel ondernemers hebben er al wel iets over gehoord; die AVG privacy wet, maar wat het precies inhoudt is voor velen nog niet echt duidelijk.
Als dan blijkt dat de informatie die te vinden is ook nog eens niet overal hetzelfde is en vooral heel veel; dan geven veel ZZP’ers het al op.

Niet handig! Want de wet is er en geldt voor iedere ondernemer. En handhaven gaan ze, waarbij de boetes op kunnen lopen tot € 100.000,-
Beter dus om het niet langer voor je uit te schuiven, maar nu actie te ondernemen zodat je 25 mei as alles op orde hebt.

De belangrijkste zaken die je moet regelen zijn: je privacyverklaring, die je op je website moet plaatsen, en het vragen van toestemming ( schriftelijk ) bij het verzamelen van gegevens van je klanten én leveranciers.

* Een privacyverklaring moet op je website komen te staan omdat het de klanten/bezoekers duidelijk moet informeren over wat je met hun persoonsgegevens doet. Bijvoorbeeld, wie zijn de ontvangers van de gegevens, hoe lang worden de gegevens opgeslagen etc. De privacyverklaring wordt op maat gemaakt, gericht op jouw onderneming en diensten.

*  Volgens de AVG mag je gegevens verzamelen als je dat op basis van een van de grondslagen doet en voor het doel waarvoor je het wil verzamelen. Daar moet je de die persoon over informeren. Je mag iemand mailen als die zelf heeft aangegeven dat het mag. Het kan zijn dat iemand dat op social media of de website er al duidelijk bij heeft gezet. Deze mensen mag je nog niet zomaar op de nieuwsbrieflijst zetten. Ga je een nieuwsbrief sturen, vraag dan om toestemming.

Lees je dus goed in en ga aan de slag! Bij juriste Charlotte’s Law kan je oa terecht voor je privacyverklaring.

Goede en duidelijke links zijn:

Geef een antwoord