Een terugblik op de leerzame borrel bij De Ballonnenkoning

Vorige week kregen we tijdens onze TrouwBrancheBorrel een uniek kijkje in de keuken bij De Ballonnenkoning. Met al ruim 12 jaar ervaring in de trouwbranche, verzorgt De Ballonnenkoning voor ruim 1.300 bruiloften per jaar de decoratie. De aanwezigen tijdens deze avond kregen een rondleiding door o.a. de drukkerij van het bedrijf.

12 miljoen ballonnen
Met een demonstratie was te zien hoe het productieproces van het bedrukken van ballonnen in z’n werk gaat. Dat dit bedrijf een grote speler is in de markt, werd des te meer duidelijk met de uitleg over de productieaantallen. Zo worden er jaarlijks 12 miljoen ballonnen bedrukt en verwerken de machines 1.500 tot 2.000 ballonnen per uur. De aanwezige branchegenoten waren zeer verrast en vooral onder de indruk van de omvangrijke aantallen en werkzaamheden van De Ballonnenkoning.

Learnings
Na deze bijzondere rondleiding was het tijd voor een nieuw onderdeel tijdens de borrel: Learnings. De insteek van dit element is om van elkaar te leren door samen in gesprek te gaan over situaties en onderwerpen die we tegenkomen in de branche. Na een uitleg van voorzitter Daniëlle, splitsten de groep zich op om in kleine groepjes te praten en te discussiëren over twee stellingen.

Stelling: ‘Als leverancier heb je een zeer goede band met je bruidspaar maar achteraf betalen ze de factuur niet. Hoe ga je hier mee om?
Conclusie: Als leverancier is het belangrijk om tijdens het kennismakingsgesprek een goed onderbuikgevoel of klik te hebben met het bruidspaar, voordat je de opdracht aanneemt. Als blijkt dat het bruidspaar na afloop niet betaalt, is het belangrijk om in gesprek te blijven. Dus niet alles per mail willen doen, maar ook zorgen dat je live contact met het bruidspaar probeert te krijgen. Verder is het van belang om duidelijke afspraken te maken en dit vast te leggen in het contract of de algemene voorwaarden. Hierbij kan gedacht worden aan vooraf de betaling te laten plaatsvinden, voordat je levert. Of wanneer de betaling niet plaatsvindt, een deel niet te leveren. Dit is erg afhankelijk van welk product en/of dienst je levert aan het bruidspaar, maar draag er zorg voor dat het bruidspaar op de hoogte is van de gemaakte afspraken en algemene voorwaarden die worden gehanteerd zodra er een conflict dreigt te ontstaan. Ook wordt gezegd dat te veel negatieve energie hieraan besteden niet goed is, en je dit beter uit handen kunt geven aan bijvoorbeeld een incassobureau. Voorzitter Daniëlle benadrukt ook dat het goed is om een fijne relatie met het bruidspaar te hebben, maar dat het altijd een zakelijke overeenkomst blijft en je dus ook zakelijk moet handelen.

Stelling: ‘Hoe zorg je ervoor dat je maximale service aan je bruidspaar verleent, zonder je collega’s in de weg te zitten tijdens de bruiloft?’
Conclusie: Iedere leverancier stelt zich dienstbaar op voor het bruidspaar en daarom is het van zeer groot belang dat je als leveranciers goed met elkaar communiceert. Neem indien mogelijk vooraf met elkaar contact op voor de planning en zorg dat de manier van werken een punt van aandacht is. Kan dit niet vooraf, zorg dat op de bruiloft zelf een duidelijke communicatie is en je hierin elkaar respecteert. Geef elkaar de ruimte om ieders eigen kwaliteit tot z’n recht te laten komen. Ook wordt benoemd dat zodra een leverancier dit niet nastreeft, je als bedrijf je grenzen mag aangeven en de betreffende leverancier op de hoogte kan brengen van zijn, wellicht onbewust, handelen. Dit ter bevordering van ieders eigen kwaliteit waarvoor het bruidspaar heeft gekozen.

Na deze leerzame en inspirerende Learnings konden we genieten van een drankje en een goed verzorgde barbecue. Na afloop van de borrel hebben we veel enthousiaste en positieve reacties gekregen en we kijken dan ook terug op een zeer leerzame en geslaagde avond. Wij willen graag de leveranciers bedanken voor hun bijdrage deze avond: De Ballonnenkoning, Meiden van de Molen, Pieter Ridder Party Catering, BK Evenementen, Fotokist, Bruiloftzuil, Fotobusje, Fotohokje, DFF Music, RiCon Fotografie.

TrouwBrancheBorrel Landgoed Overcinge
De volgende TrouwBrancheBorrel organiseren we op woensdag 9 november bij Landgoed Overcinge in Havelte (Drenthe). Ook dit belooft weer een inspirerende avond te worden en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. De inschrijving is al geopend en aanmelden kan via deze link.

Bekijk hieronder de foto’s van de TrouwBrancheBorrel bij De Ballonnenkoning, gemaakt door RiCon Fotografie.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/102061356439780841888/albumid/6339846132921640801?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Bewaren

Geef een reactie