DWA 2014 | Tintelend Trouwen: ‘Voor mij is genomineerd zijn al een overwinning op zich’

Lees in de aanloop naar de award uitreiking op 10 december a.s. in de Laurenskerk Rotterdam, alle enthousiaste verhalen van de genomineerden. Maak dit keer kennis met Marielle Bouw-Koller van Tintelend Trouwen.

Wat betekent de nominatie voor jou en je bedrijf?
‘Voor mij persoonlijk is genomineerde zijn voor de Dutch Wedding Awards 2014 in de categorie Trouwambtenaar/ceremoniespreker al een overwinning op zich. Het bevestigt voor mij dat als je dicht bij jezelf blijft, met liefde je vak uitvoert en oprecht houdt van je ‘werk’, het niet uitmaakt dat je nog geen jarenlange ervaring hebt. Het is voor mij de erkenning dat ik mijn hart moet blijven volgen en dat de keuzes die ik op die manier maak, de juiste zijn. Voor Tintelend Trouwen betekent deze nominatie nog meer naamsbekendheid en voor bruidsparen hopelijk de mogelijkheid om na te denken over het ‘hart’ van hun dag! Want BABSen kunnen hier écht het verschil in maken.’

DWA2014-genomineerde-Tintelend-Trouwen_2

Hoe heb je de nominatie gevierd?
‘Nadat mijn telefoon meerdere keren vastliep van alle berichtjes, appjes, telefoontjes, facebook- en twitterberichtjes, heb ik de toespraak waarmee ik bezig was aan de kant gelegd. Het was tijd voor champagne en warme appeltaart gebakken door mijn lieve moeder. Met mijn gezin, ouders, collega-trouwambtenaren, bevriende bruidsfotograaf en vriendinnen hebben we geproost!’

Wat is de reden geweest om in te schrijven voor de Dutch Wedding Awards?
‘De reden was een spontane volg-je-hart-actie! Waar staat mijn bedrijf? Wat kan er verbeterd worden, wat zijn kritische punten? Ben ik op de goede weg? De antwoorden op deze vragen verwachtte ik te krijgen nadat ik mij had ingeschreven voor de DWA. Dit onafhankelijke juryrapport was voor mij doorslaggevend.  Ik ben niet bang om kritisch naar mijzelf en mijn bedrijf te kijken, maar positieve feedback ontvang ik natuurlijk ook graag. Het was fijn om te weten dat er voldoende aanmeldingen waren van trouwambtenaren en dat de reden van aanmelding voor mij gevolg zou krijgen. Dat dit het resultaat is, is natuurlijk helemaal fantastisch!’

DWA2014-genomineerde-Tintelend-Trouwen_3

Wat vind je van de andere genomineerden in de categorie?
‘Wat een kanjers! Toen ik zag dat Jelle (Leuktrouwen) genomineerd was heb ik letterlijk uitgeroepen dat ik ‘mijn koffers wel kon pakken’. Hoe zou ik namelijk naast zo’n ‘grote’ genomineerd kunnen worden? Vol verbazing zag ik 10 minuten later Hartje en Maartje aanlopen! Tot bijna het einde van de dag was het spannend wie de derde genomineerde was in deze categorie. Toen ik zag dat Muzikaal Trouwen ook genomineerd was, dacht ik: ‘Wat leuk!’. Echt drie totaal verschillende trouwambtenaren. Met elk hun eigen stijl en persoonlijkheid. Ik gun het de anderen net zo als ik het mezelf gun. Voor ons allemaal is het een bekroning op het vak wat we met zoveel liefde uitvoeren! Met z’n drieën zetten we de zelfstandig trouwambtenaren in Nederland goed op de kaart en dat is het belangrijkste.’

Mocht je de Dutch Wedding Award winnen, wat ga je dan doen met deze prijs?
‘Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht! Ik zit nog op die grote roze wolk van het feit dat ik genomineerd ben. Feitelijk voelt het alsof ik al heb gewonnen. Ik ben genomineerd door lef voorrang te geven aan onzekerheid en door mijn gevoel voorrang te geven aan mijn verstand. Dat is al een overwinning waar ik enorm trots op ben! Winnen op 10 december zou de kers op de taart zijn. En wat ik ermee zal doen? Laten zien aan iedereen die het wil zien, de ‘trofee’ een prachtige plek geven en hem koesteren!’

DWA2014-genomineerde-Tintelend-Trouwen_4

Benieuwd wie van de genomineerden met een Dutch Wedding Award naar huis gaat? Mis de award uitreiking op woensdag 10 december niet en bestel snel uw kaarten via: www.dutchweddingawards.nl/tickets.

Geef een reactie