DWA 2014 | MooiBelicht Fotografie: ‘Het proces van deelname is waardevol voor je zelfreflectie’

Lees in de aanloop naar de award uitreiking op 10 december a.s. in de Laurenskerk Rotterdam, alle enthousiaste verhalen van de genomineerden. Maak dit keer kennis met Christiaan de Groot van MooiBelicht Fotografie.

Wat betekent de nominatie voor jou en je bedrijf?
‘De nominatie is voor mij een geweldige waardering voor mijn werk en een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het blij maken van bruidsparen is natuurlijk de grootste doelstelling, maar als een onafhankelijk jury mijn fotografie op deze manier waardeert, dan is dat heel leuk om te horen!’

DWA2014-genomineerde-MooiBelicht-Fotografie_2

Hoe heb je de nominatie gevierd?
‘Ten eerste sprong ik de dames die voor mijn deur stonden direct in de armen. In het uur dat daarop volgde heb ik genoten van alle telefoontjes en felicitaties. Daarna was het weer tijd om mijn zoon van school te halen en ging de dag weer gewoon verder. Wel ben ik die avond lekker uit eten gegaan met mijn vrouw om deze mooie dag nog even te vieren.’

Wat is de reden geweest om in te schrijven voor de Dutch Wedding Awards?
‘De voornaamste reden om mee te doen was voor mij het proces van deelname. Alle vragen uitgebreid beantwoorden en een portfolio van je beste werk samenstellen om in te sturen, is al super waardevol voor je zelfreflectie. Daarnaast hoop je door deelname een idee te krijgen waar je staat in de Nederlandse trouwfotografie. Dat ik genomineerd zou worden had ik echter nooit verwacht. Er zijn zoveel topfotografen in Nederland die ik beter vind dan mijzelf. En dan sta ik ineens in de top 3, echt helemaal te gek!’

DWA2014-genomineerde-MooiBelicht-Fotografie_3

Wat vind je van de andere genomineerden in de categorie?
‘Damon en Ralf zijn al jaren gevestigde namen in de trouwbranche waar ik mijzelf nog lang niet mee zou durven te vergelijken. Damon is met zijn ‘Badass’ fotografie, het vastleggen van emotie-uitspattingen, stoere bewerkingsstijl en gewilligheid om te delen in zijn kennis al jaren een bron van inspiratie. Niet alleen voor mij, maar voor vele trouwfotografen. Ralf is wat mij betreft vooral marketingtechnisch de beste fotograaf van Nederland. Zijn stijl van fotografie sluit volgens mij aan bij 80% van alle bruidsparen en hij beheerst zijn techniek tot in de puntjes, waardoor hij keer op keer weer geweldig mooie romantische series kan produceren. Kortom, het zijn twee absolute toppers!’

Mocht je de Dutch Wedding Award winnen, wat ga je dan doen met deze prijs?
‘Als ik de award ga winnen ga ik vooral heeeeel erg blij zijn en een week lang op een roze wolk leven! Natuurlijk zal ik mijn netwerk op de hoogte stellen en de award een mooie plek geven op mijn website, maar meer plannen heb ik niet. Het belangrijkste is dat alle bruidsparen blij worden van trouwreportages die ik maak en de foto’s nog heel lang mooie herinneringen kunnen geven aan hun ‘mooiste dag’.’

DWA2014-genomineerde-MooiBelicht-Fotografie_4

Benieuwd wie van de genomineerden met een Dutch Wedding Award naar huis gaat? Mis de award uitreiking op woensdag 10 december niet en bestel snel uw kaarten via: www.dutchweddingawards.nl/tickets.

Geef een reactie